+31 (0)6 5161 7708 m.griffiths@plainlegal.nl

Menno Griffiths

Geen wollige juristentaal

Ik help bedrijven die nu meteen een ervaren interim-jurist zoeken. Ambitieuze start-ups met sterk groeiende juridische behoeften. Of grotere bedrijven die ineens zonder legal counsel zitten of met spoed extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld voor een groot project. Mijn klanten zoeken een pragmatische jurist die denkt in oplossingen. Mijn klanten willen geen ellenlange adviezen in wollige juristentaal. Wél willen ze snel weten waar ze aan toe zijn. En ze balen van al het geld dat opgaat aan externe juristen (advocaten, notarissen). Lagere legal costs dus, maar zonder in te leveren op kwaliteit.

Conscious contracts

Trek iemand een advocatentoga aan en men gaat ineens ingewikkeld praten en ellenlange zinnen schrijven, met moeilijke woorden. Waarom?! Ik hou van duidelijke taal. En ik hou van creatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen waarmee je juridische problemen voorkomt. Mensen écht helpen met mijn expertise – daar haal ik voldoening uit. Ik geniet ervan grote hoeveelheid informatie terug te brengen tot de essentie. En die essentie dan glashelder op papier te zetten, bijvoorbeeld in een commercieel contract. Zodat iedereen (dus niet alleen juristen) echt begrijpt wat er staat. Contracten zijn vaak veel te lang en nodeloos defensief. Ik geloof in ‘conscious contracting’. Korte en heldere contracten, waarmee partijen de basis leggen voor een duurzame samenwerking.

Oog voor detail

Ik heb meer dan twintig jaar ervaring als advocaat. Ik ben thuis in allerlei rechtsgebieden (o.a. bestuurdersaansprakelijkheid, commerciële contracten, corporate governance, GDPR). Aan de Zuidas, bij een groot advocatenkantoor, adviseerde ik cliënten uit het bedrijfsleven; bestuurders en commissarissen die niet zitten te wachten op wollige juristenpraat. Vaak ging het om spraakmakende rechtszaken, waar we met een heel team aan werkten. Uitdagend werk, waarbij strategisch denken en oog voor detail belangrijk zijn.

Bouwen aan de toekomst

Rechtszaken kunnen eindeloos duren en partijen flink op kosten jagen. Wat ooit begon als een veelbelovende samenwerking tussen twee goedwillende partijen eindigt in ruzie. Over wat er in het verleden fout is gegaan; en wie voor die fout moet betalen. Winnen of verliezen. Zo zonde allemaal! Als bedrijfsjurist houd ik mijn blik graag vooruit gericht. Ben ik betrokken bij een onderneming die bouwt aan de toekomst. En help ik collega’s die samen werken aan een waardevolle missie. Extra voldoening haal ik uit de wetenschap dat een klant met zijn onderneming iets goeds doet voor mens of planeet.

Missie

Ineens een interimmer aan boord is toch een beetje een sprong in het diepe. U zoekt iemand die u kunt vertrouwen. Iemand die niet hoeft te worden ingewerkt, snel zijn weg vindt in de organisatie en kwaliteit levert. Iemand die meedenkt, niet tegenwerkt. Een steengoede bedrijfsjurist zonder kapsones. Mijn missie is om u snel de zekerheid te geven dat uw juridische zaken bij mij in goede handen zijn.

Meteen een
no-nonsense
legal counsel nodig?

Telefoonnummer

+31 (0)6 5161 7708

E-mail

m.griffiths@plainlegal.nl